Spanje Gran Canaria

Gran Canaria is een van de Canarische eilanden, een archipel in de Atlantische oceaan, 210 kilometer verwijderd van de noordwest kust van Afrika. Het hoort bij Spanje. Het eiland is van vulkanische oorsprong. De oppervlakte van Gran Canaria bedraagt 1560 km². Het hoogste punt van het eiland ligt op 1949 meter, de top van de Pozo de las nieves. Er wonen 838.000 mensen op het eiland, waarvan de helft in de hoofdstad Las Palmas. In het zuiden vindt u de meeste zon. Meest bekend is Playa del ingles, dat grenst aan het prachtige duingebied “ Dunas de Maspalomas “. In het zuiden ook een prachtig vogelpark te bezichtigen; Palmitos park. In de hoofdstad Las Palmas kunt u het huis van Christoffel Columbus bekijken, alsook het museum van de oorspronkelijke bewoners.
Vis is wat de klok slaat op culinair gebied. Houdt u van markten en van vis, bezoek dan eens de markt van het vissersplaatsje Arguineguin (in de gemeente Mogan). Het is de grootste vismarkt van het eiland en wordt gehouden op de dinsdag. De keuken is geënt op de Spaanse met een klein tropisch tintje. Producten als papaja, bananen, pepers en mango die verbouwd worden op het eiland geven dit Caribische tintje aan de maaltijden. Mojo is een typisch pepersausje van eigen bodem dat bij bijna alle maaltijden wordt geserveerd. Ook de schapenkaas van Gran Canaria is beroemd en heerlijk.

Naast het uitgaan en het eten is Gran Canaria echt een eiland voor de wandelaar. Er zijn vele wandelroutes uitgezet.
We hebben een fantastisch kindervrij hotel voor u geselecteerd in het bruisende Playa del ingles, waar u kunt genieten van een zalige, relaxte kindvrije vakantie.

Dit 4 sterren LO/HP/AI hotel wordt op tripadvisor beoordeeld als zeer goed en is toegankelijk vanaf 18 jaar..Bezoek de website…