Spanje/Mallorca

 

Samen met Ibiza, Menorca, Formentera en enkele onbewoonde eilandjes behoort Mallorca tot de eilandengroep de Balearen. Het is het grootste en meest bezochte eiland van de Balearen. De schitterende zandstranden, de afwisselende natuur, de prachtige baaien en het uitbundige uitgaansleven zorgen ervoor dat dit eiland elk jaar weer volstroomt met toeristen.
U vindt op het eiland dan ook diverse gezellige badplaatsen met veel toeristische faciliteiten. In het zuiden vindt u Santa Ponsa, El Arenal, Playa de Palma, Ca’n Pastilla en Cala d’Or, in het oosten Sa Coma, Cala Millor en Cala Bona en in het noorden Alcudia. De hoofdstad van het eiland is Palma de Mallorca. Een gezellige plaats vol winkeltjes, terrasjes en een heerlijke boulevard om te flaneren.
Mallorca is net iets groter dan onze provincie Friesland. Het heeft een lengte van 97 kilometer, de grootste breedte is 85 kilometer en de totale oppervlakte is 3642 km². Er wonen 840.000 mensen. Spaans en Catalaans zijn de officiële talen.
Het eiland is een rotsachtig gebied en kent veel heuvels en glooiingen. Mallorca ligt in het midden van het westelijke deel van de Middellandse Zee en heeft daardoor een zeer toegankelijke positie.
Ondanks de drukte zijn er nog voldoende plekjes te vinden waar het erg rustig is. Leuke pittoreske dorpjes in het binnenland en verlaten strandjes waar u zich alleen op de wereld kunt wanen.
Mallorca kent een rijke historie, is vele malen veroverd en bezet geweest en is pas sinds 1983 autonoom, gezamenlijk met de andere eilanden van de Balearen. Genoeg te zien voor de cultuurzoeker in de vele musea. Wij hebben voor u twee kindervrije hotels geselecteerd en wensen u een hele fijne vakantie zonder kinderen!

Dit 4 sterren HP/AI hotel wordt op tripadvisor beoordeeld als uitstekend en is toegankelijk vanaf 14 jaar.
Dit 4 sterren HP/AI hotel wordt beoordeeld als uitstekend en is toegankelijk vanaf 14 jaar.